Skip navigation.
Home
YouthBG.net съществува, защото вярваме, че заедно можем да създадем един усмихнат, по-чист и по-добър свят... YouthBG.net e експедиция, в търсене на нов диалог, отворени хоризонти и приятели! Ако си един от нас... Включи се!

Доброволческа акция в Пернишко, 10 ноември

Вече цял месец, всяка събота доброволци от София, Перник и региона помагат на хора от с. Дивотино, с. Мещица, с. Боснек, с. Ярджиловци и град Перник.

Велошествие в подлез!

На 19 май (събота) е датата, на която ще се проведе 15-тото издание на най-голямото традиционно велошествие в страната. Всяка година през месец май на Световния ден за ходене на работа с велосипед (19 май тази година), Сдружение “Велоеволюция” организира най-масовото велошествие в България.

19 май Голямото преброяване на Велоеволюция

Сдружение Велоеволюция организира велошествие Всеки велосипедист с номера си 2с мисията да събере възможно най-много велосипедисти и да им раздаде номерца за преброяване.

Младите Европейци Обичат Чужди Езици

"Най-доброто образование е това, което дори не си забелязал." ("La meilleure education est celle dont on ne s'aperçoit pas") Цитат от френския писател Андре Мороа (1901-76).

"Младите Европейци Обичат Чужди Езици" е мрежа от ервопейски партньори, чиято цел е да промотира ученето на чужди езици като ключово умение, свързано с ученето през целия живот.

Ние вярваме. че забавните, атрактивни и нетрадиционни форми на изучаване на чужди езици трябва да включени не само във формалното образование, но също така и в неформалните форми и дейности в свободното време.

Нашата мрежа планира да открие голям брой инструменти, за да повиши осведомеността и да демонстрира значението на изучаването на чужди езици, с което да помогне за повишаване на ефективността на преподаването на чужди езици.

Нашите цели са:

* да намерим предишни проекти, при реализирането на които са разработени иновативни и полезни инструменти за изучаване на чужди езици, но които не се използват в последствие и когато е възможно да ги съживим и адаптираме за използване от младите хора в неформална среда
* да направим смислен и забавен процеса на учене, например като част от спортните, социални и културни дейности
* да създадем помагало, включващо различни инструменти за изучаване на чужди езици, които са адаптирани в социални, културни и спортни дейноСти за младите хора.
 

ВАЖНО: Помощник за всички, които искат да си намерят хубава работа на отлична заплата

Нов уебсайт www.zakarierata.com предлага БЕЗПЛАТНА онлайн подкрепа на хора, които искат да изберат подходяща работа. Освен като източник на информация за пазара на труда и полезни съвети, сайтът функционира и като интерактивно пространство с разнообразни упражнения за самооценка, както и с възможност за консултация с кариерен специалист. Регистрацията е бърза, лесна и безплатна.

Търсещите работа могат да обменят опит помежду си чрез различните дискусионни форуми, да си оказват съдействие и да задават въпроси до Доктор Кариера. Порталът e модериран от екип от кариерни консултанти от всяка държава, които помагат на клиентите, търсещи работа. Регистираните потребители могат да използват сайта като свое лично пространство в интернет, където да публикуват свое CV, да създадат профил за представяне пред работодателите или свой кариерен блог.

Уебсайтът е създаден по международния проект WBS - Web Based Job Search Support, в който участва Фондация на бизнеса за образованието. Инициативата е с участието на партньори от 6 държави - Италия, Полша, Чехия, Испания, Словения и България, и се финансира от Европейската комисия в рамките на програма Образование и Култура.
 

Търсят се студенти за 17-ти Австрийско-Български летен колеж

За 17-ти пореден път Катедра Славистика на Виенския университет и Институтът за Дунавския район и Централна Европа (IDM) предлагат възможност на 20 студенти от България и на 20 от Австрия да подобрят и задълбочат знанията си, съответно по немски и български език.

CV-то на доброволеца тежи повече

Да си доброволец не е демоде. Много от хората, които пораснаха преди падането на Берлинската стена, трудно разбират това. А често дори не искат да разберат защо един млад човек иска да бъде доброволец.

Конкурс „Дни на доброволчеството 2011”

В изпълнение на мисията си да увеличава ресурсите за обществено-значими каузи Фондация „Помощ за благотворителността в България” организира два пъти годишно Дни на доброволчеството като възможност за корпоративно доброволчество на фирми от цялата страна. Тази година ФПББ ще разшири обхвата на традиционните есенни Дни на доброволчеството.

Фондацията обявява конкурс за организиране на местни събития от нестопански организации, които да работят за доброволческата идея в своите общности.

Заедно с избраните местни координатори ФПББ ще има за цели да:
• Насърчи местни организации и институции да оценят и формулират своите потребности от доброволци
• Подкрепи приемащите организации да популяризират възможностите за доброволчество и привлекат доброволци сред местните общности.

Конкурсът ще се проведе на етапи. Срок за подаване на идейни проекти - 12 април 2011. Срок за обявяване на избраните местни координатори - 17 юни 2011. Дните на доброволчеството ще се проведат на 1 и 15 октомври. Максимална сума – 6000 лв. Указанията и формуляра за идейни проекти можете да изтеглите от www.bcaf.bg

Кандидатурите се подават само онлайн на konkurs@bcaf.org, за въпроси:
тел.: 02/987 1574, 981 1901, 988 0080; 0884 645 206 - Людмила Атанасова, ФПББ
 

Гора на Бъдещето: празничен уикенд

Къде: близо до гр. Елхово. Кога: от 17:00 на 18 март 2011 г. до 19:00 на 20 март. Присъединете се към нас тази пролет, за уикендите по пермакултурно обучение, работа със земята, музикални веселби сред природата докато, заедно копаем, садим, мулчираме нашата бъдеща гора. Когато дойдохме тук преди 5 години това беше изоставена земя(пасище за крави и кози), страдаща силно от липсата на дървета и постоянното изяждане на растителността от козите, водеше до намаляващо биоразнообразие, ерозия и засушаване.
Саденето на дърветата отначало не бе особено успешно поради липсата на опит силните ветрове, глинестата почва и агресивната трева. С течение на времето придобихме опит и започнахме да използваме много пермакултурни практики, опит от горските разсадници и други източници и понастоящем има радващ брой прихванати горски и овощни дървета.
Въпреки че дърветата растат бавно, те имат драматично важна роля за нашето бъдеще. Те възстановяват почвената структура, възвръщат подпочвената вода т.е действат като естествени помпи за вода, произвеждат кислород, формират хумус(особено дъбовите гори), чрез листопада, възвръщат устойчивостта и разнообразието на екосистемите.
С достатъчно проекти като този, малките дървета ще формират солидна основа за доброто бъдеще на екосистемите на Земята и хората като цяло.

Това интересува и теб!

 
Syndicate content