Skip navigation.
Home
YouthBG.net съществува, защото вярваме, че заедно можем да създадем един усмихнат, по-чист и по-добър свят... YouthBG.net e експедиция, в търсене на нов диалог, отворени хоризонти и приятели! Ако си един от нас... Включи се!

Доброволческа акция в Пернишко, 10 ноември

Вече цял месец, всяка събота доброволци от София, Перник и региона помагат на хора от с. Дивотино, с. Мещица, с. Боснек, с. Ярджиловци и град Перник.

Велошествие в подлез!

На 19 май (събота) е датата, на която ще се проведе 15-тото издание на най-голямото традиционно велошествие в страната. Всяка година през месец май на Световния ден за ходене на работа с велосипед (19 май тази година), Сдружение “Велоеволюция” организира най-масовото велошествие в България.

19 май Голямото преброяване на Велоеволюция

Сдружение Велоеволюция организира велошествие Всеки велосипедист с номера си 2с мисията да събере възможно най-много велосипедисти и да им раздаде номерца за преброяване.

Младите Европейци Обичат Чужди Езици

"Най-доброто образование е това, което дори не си забелязал." ("La meilleure education est celle dont on ne s'aperçoit pas") Цитат от френския писател Андре Мороа (1901-76).

"Младите Европейци Обичат Чужди Езици" е мрежа от ервопейски партньори, чиято цел е да промотира ученето на чужди езици като ключово умение, свързано с ученето през целия живот.

Ние вярваме. че забавните, атрактивни и нетрадиционни форми на изучаване на чужди езици трябва да включени не само във формалното образование, но също така и в неформалните форми и дейности в свободното време.

Нашата мрежа планира да открие голям брой инструменти, за да повиши осведомеността и да демонстрира значението на изучаването на чужди езици, с което да помогне за повишаване на ефективността на преподаването на чужди езици.

Нашите цели са:

* да намерим предишни проекти, при реализирането на които са разработени иновативни и полезни инструменти за изучаване на чужди езици, но които не се използват в последствие и когато е възможно да ги съживим и адаптираме за използване от младите хора в неформална среда
* да направим смислен и забавен процеса на учене, например като част от спортните, социални и културни дейности
* да създадем помагало, включващо различни инструменти за изучаване на чужди езици, които са адаптирани в социални, културни и спортни дейноСти за младите хора.
 

ВАЖНО: Помощник за всички, които искат да си намерят хубава работа на отлична заплата

Нов уебсайт www.zakarierata.com предлага БЕЗПЛАТНА онлайн подкрепа на хора, които искат да изберат подходяща работа. Освен като източник на информация за пазара на труда и полезни съвети, сайтът функционира и като интерактивно пространство с разнообразни упражнения за самооценка, както и с възможност за консултация с кариерен специалист. Регистрацията е бърза, лесна и безплатна.

Търсещите работа могат да обменят опит помежду си чрез различните дискусионни форуми, да си оказват съдействие и да задават въпроси до Доктор Кариера. Порталът e модериран от екип от кариерни консултанти от всяка държава, които помагат на клиентите, търсещи работа. Регистираните потребители могат да използват сайта като свое лично пространство в интернет, където да публикуват свое CV, да създадат профил за представяне пред работодателите или свой кариерен блог.

Уебсайтът е създаден по международния проект WBS - Web Based Job Search Support, в който участва Фондация на бизнеса за образованието. Инициативата е с участието на партньори от 6 държави - Италия, Полша, Чехия, Испания, Словения и България, и се финансира от Европейската комисия в рамките на програма Образование и Култура.
 

Търсят се студенти за 17-ти Австрийско-Български летен колеж

За 17-ти пореден път Катедра Славистика на Виенския университет и Институтът за Дунавския район и Централна Европа (IDM) предлагат възможност на 20 студенти от България и на 20 от Австрия да подобрят и задълбочат знанията си, съответно по немски и български език.

CV-то на доброволеца тежи повече

Да си доброволец не е демоде. Много от хората, които пораснаха преди падането на Берлинската стена, трудно разбират това. А често дори не искат да разберат защо един млад човек иска да бъде доброволец.

Това интересува и теб!

 
Syndicate content