Skip navigation.
Home

Конкурси

Конкурс „Дни на доброволчеството 2011”

В изпълнение на мисията си да увеличава ресурсите за обществено-значими каузи Фондация „Помощ за благотворителността в България” организира два пъти годишно Дни на доброволчеството като възможност за корпоративно доброволчество на фирми от цялата страна. Тази година ФПББ ще разшири обхвата на традиционните есенни Дни на доброволчеството.

Фондацията обявява конкурс за организиране на местни събития от нестопански организации, които да работят за доброволческата идея в своите общности.

Заедно с избраните местни координатори ФПББ ще има за цели да:
• Насърчи местни организации и институции да оценят и формулират своите потребности от доброволци
• Подкрепи приемащите организации да популяризират възможностите за доброволчество и привлекат доброволци сред местните общности.

Конкурсът ще се проведе на етапи. Срок за подаване на идейни проекти - 12 април 2011. Срок за обявяване на избраните местни координатори - 17 юни 2011. Дните на доброволчеството ще се проведат на 1 и 15 октомври. Максимална сума – 6000 лв. Указанията и формуляра за идейни проекти можете да изтеглите от www.bcaf.bg

Кандидатурите се подават само онлайн на konkurs@bcaf.org, за въпроси:
тел.: 02/987 1574, 981 1901, 988 0080; 0884 645 206 - Людмила Атанасова, ФПББ
 

На 20 Ноември 2009 година стартира конкурса „Нарисувай ми своите права”

Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия за четвърта поредна година организира състезание за създаване на плакати.

Общоевропейски конкурс за ученици "Мисли за личната си неприкосновеност"

Краен срок:5 януари 2010г.Европейската комисия кани младите хора на възраст между 15 и 19 години да вземат участие в конкурса "Мисли за личната си неприкосновеност", организиран в чест на Деня за Защита на личните данни - 28 януари 2010.

Младежка Награда за Развитие 2008/2009

Искате ли да участвате в конкурса за Младежка Награда за Развитие 2008/2009? Научете повече за конкурса, като прочетете личните впечатления на някои от учениците и учителите победители в миналогодишния конкурс. Те споделят своите впечателения от церемонията по връчването на наградите и от пътуването си до Африка.

Повече информация може да намерите тук: www.dyp2008.org

Покана за участие във Форума за гражданско общество в Братислава 16-18 септември

Тръстът за гражданско общество в Централна и Източна Европа Ви кани за участие във Форума за гражданско общество, който ще се проведе на 16-18 септември 2009 г. в Братислава, Словакия!

Организациите с нестопанска цел са много популярни. Секторът нараства откъм пари, хора и влияние. Така ли е всъщност?! Дойде време да погледнем по-задълбочено на 20-годишната посткомунистическа реалност и да проведем една наистина откровена дискусия, която да предложи силни идеи и добри инструменти, подходящи за един променящ се свят – надяваме се мястото за това да бъде Форумът за гражданско общество.

Присъединете се към нас за една важна дискусия и дайте своя принос с гледните си точки и идеи как да направим събитие, в центъра на което да са истинските дебати и дискусии на кръгла маса. Нашата амбиция е това да не бъде поредната конференция, а форум, в който всички участници са активна страна, в който важната част не са известните говорители, презентациите и обсъждането на миналото. Като се концентрираме върху анализ на сегашното положение и стратегиите за бъдещето, ние искаме да извадим най-ефективните инструменти и най-привлекателните начини за насърчаване на гражданската позиция.

Конкурс на тема "Гражданско общество"

Тръстът за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа организира конкурс като част от Форума за гражданско общество, който ще се проведе в Словакия на 16-18 септември 2009.

Шанс за търсещите работа

От днес стартира процедура 2009 по програма “Старт на кариерата”, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Проект "1000 стипендии" за ученици в 6, 7, 8, 9, 10 или 11 клас

Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуство

Конкурс за есе "Реших - този път ще гласувам!"

Евродепутат Душана Здравкова и нейният екип обявяват конкурс за есе на тема "Реших - този път ще гласувам!".

Конкурс за есе на тема: "Насилникът-победител или жертва?!"

Младежки дом - Враца обявява конкурс за есе на тема: "Насилникът-победител или жертва?!" СТАТУТ на конкурс за есе на тема “Насилникът – победител или жертва?!”

Syndicate content