Skip navigation.
Home

19 май Голямото преброяване на Велоеволюция

Сдружение Велоеволюция организира велошествие Всеки велосипедист с номера си 2с мисията да събере възможно най-много велосипедисти и да им раздаде номерца за преброяване. Символичното преброяване е с основна цел да покажем на обществото, че в града има наистина много хора, за които велосипеда е средство за придвижване и необходимостта от подобряване на условията и културата в тази насока са неизбежни.

19 Май /18:00 часа/ Сборен пункт: Паметника на Съветската армия

19 май = Голямото преброяване се завръща = „Всеки велосипедист с номера си 2“ = 15-то Традиционно майско велошествие

В деня за ходене на работа с колело – 19 май, сдружение „Велоеволюция“ кани всички велосипедисти, веломаниаци, велосипедистчета или просто хора, които обичат да карат своя велосипед, на голямото продължение – „Всеки велосипедист с номера си 2“!

За 15-ти пореден път традиционното майско велошествие ще събере хиляди привърженици на придвижването с велосипед в града с една ясна цел – да се преброим и да покажем, че велосипедистите в София са повече от всякога!

Събирайки се заедно, заявяваме необходимостта от подобряване на условията за придвижване с колело в града, от по-добра велосипедната инфраструктура, повишаване на безопасността и толерантността по пътищата.

През 2009 се събрахме над 3000 велосипедисти и превзехме Цариградско шосе. Сега, 3 години  по-късно да видим дали сме 3 пъти по 3000….

  • Кога: 19 май
  • Начален час: 18:00 часа
  • Сборен пункт: Паметника на Съветската армия