Skip navigation.
Home

Нова програма за образование чрез мултимедийни уроци

Асоциация "Лумена" Ви кани на една професионална и вълнуваща програма за образование чрез мултимедийни уроци: прожекции на документални филми и беседи по теми, свързани с толерантноста, търпимостта и равенствто между хората и човешките права.

Имаме удоволствието да Ви предостави възможността да изберете филмова прожекция и беседа за ученици в рамките на първият фестивал за документално кино посветено на човешките права - ЕДИН СВЯТ.

Дайте шанс на учениците да видят и чуят гласовет от цял свят от 7 до 10 май в Чешкия културен център, във Френския културен институт, в Дома на киното и в Полския културен център. В неделя сме подготвили прожекции за деца с родители. Всички младежки прожекции са безплатни.

Филмите са съобразени с възрастта на децата и са подходящи за деца на възраст от 11 до 18 години. След някои от прожекциите за деца и младежи ще бъдат последвани от беседи с гости и режисьори на филми. Филмите за по-малките деца са с продължителност от 14 до 25 минути или под формата на блок от няколкто 7-минутни филмчета. Прожекциите за по-големите са с продължителност до 60 минути и са съобразени с учебните програмите по етика, философия, история, литература и география.

Кинокамерата доближават тинейджърите и най-малките зрители до различни кътчета на света и представят живота на техните връстници, които страдат заради войни, глад, болести и бедност. Документалните снимки предлагат широка панорама от теми и отварят вратите към една по-сериозна дискусия за толерантността и насилието в учиищата, злоупотребата с детския труд, децата жертва на порнографията и расизма, и децата войници.

Теми: Непозната Афирка, Трейспотинг, Тялото, модерният живот и рекламата, Глобализацията, Децата войници, Децата в неравностойно положение, Толерантонстта и различието.

Програмите на Лумена по неформално обучение се подкрепят от Министерството на образованието.

Прилагаме анотациите на филмите с предложения за беседи. За да посетите безплатни прожекции с беседи, моля, изпратете до 15 април писмо с информация за броя на учениците, филма по ваш избор и посочете предпочитаните от вас часове за прожекции.

Заявките изпратете на promo@bgoneworld.org и festival@bgoneworld.org или се обадете на Георги Христов 0885721389.

Въз основата на училищните заявки, ще направим разпределение на прожекциите и допълнително ще бъдете информирани за мястото на прожекциите.

Прожекциите за деца ще продължат по ваше желание и след фестивала.

Повече информация може да намерите на Интернет адрес: www.bgoneworld.org и на www.non-violence.net

От тук може да изтеглите:

Покана за участие

Програма на филмовите прожекции за деца

Програма на филмовите прожекции за младежи